Silloin kun muualla juhlitaan vappua, Cagliarissa juhlitaan kaupungin suojeluspyhimystä, pyhää Efisio. Toukokuun ensimmäisenä päivänä on massiivinen kulkue (eli tänään oli), härkien vetämiä vaunuja kylistä ympäri Sardiniaa, kansallispukuisia ryhmiä, satoja hevosia, liuta pappeja ja nunnia ja yksi pyhimyspatsas. Kulkueen juju on saattaa Sant'Efisio (eli se patsas) Cagliarista kesäpaikkaansa Pulaan. Tämän vuoden hässäkkä oli järjestyksessä 351.

Monastirin kylän vaunu valmisteltiin meidän pihalla, työtä riitti naapuruston rouville ja sedille useammaksi päiväksi, varsin leppoisaa yhdessä puuhaamista. Paljon siinä kuitenkin on hommaa, kaikki ompelut, kunnostamiset ja koristelut. Tässä ensin kuvia valmisteluvaiheesta, kulkueen kuvat laitan kun saan kameran purettua.

Here are some images from the preparation for the big cavalcade held in Cagliari, Sardegna on 1st of May. It's all for Sant'Efisio, the saint that protects the city.

Katosta verhotaan pitseillä ja kudonnaisilla:

556850.jpg

Kyltti tuotiin suoraan leipomosta:

556855.jpg

Vaunun runko, verhoilu jo pääosin tehty:

556851.jpg

Koko komeus kuorrutetaan kukkasin:

556853.jpg

Ja niitä kukkia sitten olikin ihan valtava määrä, jäi yli vaikka kuinka paljon:

556857.jpg

556881.jpg

Kyytiin tulee evästä ja kaikenlaista mitä Monastirista löytyy. Kanat hyppäävät kyytiin myöhemmin, niitä varten on häkki kärryn takana. Pitäähän sitä evästä olla kun retkelle lähdetään.

556873.jpg

Katos nostettiin rungon päälle. Lavalla on tilaa kahdelletoista retkeläiselle:

556890.jpg