Pukkilasta kuuluu kummia, tai ainakin kunnantalolta. Olen ajatellut pitää kunnalliset asiat blogimaailman ulkopuolella, mutta nyt ei voi. Hallitus kun teki niin pöhkön päätöksen, että siihen oli pakko reagoida: Ne päätti purkaa tai myydä pois kaikki kunnan omistamat vanhat talot! Mahtavan taantumuksellista "edistystä".

Laitan tähän Pukkilan vihreiden mielipidekirjoituksen, joka julkaistaneen tänään tai torstaina Orimattilan sanomissa:
Vanhat matalaksi ja uutta tilalle

Pukkilasta kuuluu taas kummia.

Ensin päätetään rakentaa Onninkartano. Viime syksynä päätettiin rakentaa uusi päiväkoti, vaikka kunnalla ennestäänkin oli liikaa kiinteistöjä eikä päätöstä niiden kohtalosta ollut tehty. Väläyteltiinpä Kirkonkylän koulun laajennustakin.

Jokin aika sitten päätettiin myydä Osula, se talo jossa on Kohisevan ruokapaikka. Nykyisen vanhainkodin myyntipäätös on jo tehty. Terveystalo on ollut kaupan jo useamman kuukauden. Jossain vaiheessa talvea huomataan, että Onninkartanosta tulee liian iso. Ohhoh! Nimetään yksi saleista valtuustosaliksi. Todetaan, että kunnalla ei kohta ole työntekijöitä, kun kaikki jäävät eläkkeelle ja loput ulkoistetaan. Koska kunnanjohtajakaan ei kuulemma tarvitse työhuonetta, päätetään myydä kunnantalo.

Siinä sivussa päätetään purkaa Kolhoosi, pitäähän kirkonkylän paraatipaikka Naarkoskella siistiä, sen jälkeen ei olekaan enää liikaa jäljellä Naarkosken vanhasta teollisuusmiljööstä.Puretaan myös Ruohola, niin saadaan pari omakotitonttia myytäväksi ihan sitä tulevan entisen päiväkoti Annan vierestä. Onhan Pukkila sentään "asumisen keidas". Jätetään vain uudet ja vielä uudemmat talot, ollaan edistyksellisiä. Jos ei ole tarpeeksi uutta, rakennetaan vielä vähän lisää. Eihän niitä vanhoja ole varaa ylläpitää.

Pukkilan kiinteistöpäätöksissä ei tunnu olevan päätä eikä häntää. Rahaa ei ole kiinteistöjen ylläpitoon tai korjaamiseen, mutta uuden rakentamiseen löytyy aina varoja. Yksittäisiä päätöksiä tehdään kiireellisellä aikataululla ilman kunnollisia ennakkosuunnitelmia tai jos joitain suunnitelmia on, ne eivät ole vaaleilla valitun valtuuston vahvistamia.

Nykyinen kiinteistöpolitiikka on lyhytnäköistä: suunnitelmien puuttuessa vanhat kiinteistöt päästetään rapistumaan. Nyt ollaan vielä siinä tilanteessa, että vanhojen kiinteistöjen tuntemus lähti Tirrosen mukana eläkkeelle eikä tietotaitoa haluttu jostain syystä siirtää eteenpäin. Teknisen osaamisen
tilalle on tullut hallinnon mielivalta.

Pukkilan Vihreät ovat huolissaan tämän hallintotavan seurauksista. Hyvää tarkoittava ennakoiva johtaminen alkaa näyttää vedätykseltä.